Cum combatem cartitele

Cartitele sunt mamifere mici, insectivore, perfect adaptate traiului in subteran, cu urechi si ochi mici si cu membre scurte, puternice, cu labe mari, perfecte pentru sapat.
Cel mai adesea le gasim in padure, insa datorita restrangerii arealului de viata, pot fi gasite si in apropierea oamenilor. Cartitele traiesc aproape exclusiv in pamant, in tunelurile pe care le sapa.
Tunelurile facute de cartite pot aduce pagube serioase gradinilor. Cu cat reusesc sa sape o retea mai mare de tuneluri, cu atat este mai greu sa tinem sub control populatia de cartite. Acestea nu numai ca sapa tuneluri noi, dar pot ajunge sa foloseasca tuneluri mai vechi, abandonate din diverse motive. Acestea lucreaza in permanenta la degajarea tunelurilor surpate sau blocate cu ajutorul dintilor foarte ascutiti.
Principala sursa de hrana o reprezinta insectele – in mod special ramele, dar uneori si plante. Datorita multitudinii de insecte pe care le consuma, aplicarea insecticidelor nu este o solutie pentru combaterea cartitelor.
Cartitele dau nastere la 3-4 pui pe an, insa fiind animale solitare, intr-un tunel nu vom gasi mai multe exemplare.

Cum combatem cartitele?


In functie de spatiul in care trebuie sa intervenim, combaterea cartitelor o facem prin urmatoarele metode:
Folosirea de patroane fumigene. Cautam toate gaurile de intrare in galerii si introducem cate un patron fumigen, dupa care acoperim cu pamant. Gazul toxic eliberat de patronul fumigen va alunga cartitele.
Este recomandat ca tratamentele sa fie refacute la anumite perioade de timp pentru a evita aparitia a noi cartite.
Folosirea de pastile repelente. Analizam zona care trebuie tratata si observam toate musuroaiele. Aplicam cate 1-2 pastile repelente la intrarea in fiecare galerie, turnam apa, dupa care astupam cu pamant.
Folosirea de capcane mecanice. Combaterea prin amplasarea de capcane mecanice o facem prin amplasarea lor in tuneluri, galerii. Deoarece intrarea in capcana mecanica are forma unei galerii, cartita intra in aceasta si moare sugrumata.

Servicii oferite de specialiști

Servicii de deratizare

Servicii complete de deratizare pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinsectie

Servicii complete de dezinsectie pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinfectie

Servicii complete de dezinfectie pentru locuințe, birouri și hale