Cum combatem harciogii

Harciogul este un animal de dimensiuni reduse, cu lungime intre 26 si 30 cm, avand o coada de aproximativ 3-6 cm, de culoare neagra pe abdomen si roscat – cenusie pe partea dorsala.
Ocupatia lor principala este sa sape galerii in pamant, unde traiesc si unde isi tin proviziile. Iarna, cand temperaturile scad sub 5 grade Celsius, harciogii astupa intrarile in galeriile unde hiberneaza. In acestea harciogul poate depozita pana la 90 kg de mancare – cartofi, plante verzi, morcovi sau cereale, ceea ce il face sa fie un important daunator al culturilor. In perioada cand nu hiberneaza, este un animal nocturn.
In lunile aprilie – august se imperecheaza si femela naste intre 4 si 18 pui, de 2 sau chiar 3 ori pe an, puii ajungand la maturitate la 8 saptamani. Durata de viata a harciogilor este de pana la 6 ani, ceea ce justifica numarul relativ ridicat, in ciuda numerosilor daunatori naturali.
Harciogul poate sa transmita boli precum leptospiroza sau alte boli transmise de animalele salbatice. Cand se simte amenintat, poate deveni agresiv si poate incerca sa muste.
Cum facem deratizarea impotriva harciogilor?
Harciogii sunt animale protejate si nu se poate interveni asupra lor.

Servicii oferite de specialiști

Servicii de deratizare

Servicii complete de deratizare pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinsectie

Servicii complete de dezinsectie pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinfectie

Servicii complete de dezinfectie pentru locuințe, birouri și hale