Deratizare sobolani

Sobolanii sunt cele mai daunatoare rozatoare, ei contamineaza mancarea, distrug structuri si transmit boli si paraziti. In conditii propice, populatia poate creste cu repeziciune.
Cei mai multi sobolani sunt activi pe timpul noptii, tocmai de aceea nu sunt foarte des vazuti de oameni. Cu o perioada de gestatie de 10 zile, o femela naste cate 8-10 pui, de pana la 7 ori pe an. Puii ating maturitatea de reproducere la varsta de aproximativ 3 luni, iar varsta maxima pana la care pot trai este de 4 ani.
Sobolanii au simturi foarte ascutite, cum ar fi vazul, auzul si mirosul. Pentru a ajunge la mancare, ei se pot catara fara probleme, putand intra in locuinte si prin ferestre deschise, aflate la nivelul crengilor de copaci. Existenta gunoaielor langa locuinte atrage sobolanii si face dificila eradicarea lor. Luarea de masuri in acest sens va limita numarul sobolanilor in si langa locuinte.
O alta masura pentru a nu permite intrarea sobolanilor in locuinte este sigilarea crapaturilor. De asemenea, usile si ferestrele trebuie sa se inchida corect, fara a mai exista crapaturi pe unde sobolanii sa poata intra in locuinta.
De mentionat este faptul ca sobolanii sunt specii purtatoare de boli ce se pot transmite atat la om, cat si la animale; sunt purtatori si de purici, care la randul lor sunt purtatori de diverse boli.
Cum facem deratizarea impotriva sobolanilor?
In functie de circumstante, deratizarea o efectuam in mai multe moduri:
deratizarea la exterior pentru prevenirea aparitiei sobolanilor o facem prin amplasarea de substante raticide la o distanta de cativa zeci de metri a zonei pe care dorim sa o protejam. Deasemenea, raticidele vor fi amplasate de jur-imprejurul zonei protejate
deratizarea la exterior pentru exterminarea rozatoarelor deja prezente in zona nedorita o facem prin urmarirea gaurilor specifice cuiburilor de sobolani. In apropierea acestora vom pune surse de otrava raticida.
deratizarea la interior pentru prevenire/exterminare o facem prin aplicarea de capcane pregatite cu atractanti.
Cu ce facem deratizarea impotriva sobolanilor?
Pentru deratizarea la exteriorul cladirilor folosim otrava raticida de mai multe tipuri: pasta, cerata, granule deshidratate. Prin combinarea mai multor tipuri de raticide avem certitudinea ca macar unul va fi pe placul sobolanilor. Otrava raticida va fi plasata in statii de intoxicare inchise cu cheie, prevenind astfel ingerarea accidentala pentru speciile nonvizate. Ca masura suplimentara de protective, raticidele utilizate au in compozitia lor un repelent denumit Bitrex, care este doar pe placul rozatoarelor, nu si a altor specii de animale.
Deratizarea in interiorul cladirilor si a locurilor unde nu ne este permisa utilizarea de otrava raticida, o facem prin amplasarea de capcane adezive, capcane mecanice sau capcane autoblocante acestea fiind pregatite cu atractanti.

Servicii oferite de specialiști

Servicii de deratizare

Servicii complete de deratizare pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinsectie

Servicii complete de dezinsectie pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinfectie

Servicii complete de dezinfectie pentru locuințe, birouri și hale