Dezinsectie molii

Exista mai multe tipuri de molii intalnite de noi in diferite situatii. Cum le deosebim:
Molia de haine are o lungime de 6-9 mm, cu aripi de culoare maro – gri. O femela depune intre 100 si 250 oua, a caror speranta de viata ca insecte adulte este 12 – 18 zile. Molia de haine este intalnita in depozite de confectii, locuinte etc.
Molia cenusie a fainii are o lungime de 10-14 mm, cu aripi de culoare albatra – gri. O femela depune pana la 200 oua, de obicei de 2-3 ori pe an. Molia cenusie a fainii poate fi gasita dulapuri si camari cu provizii, unde contribuie la cresterea umiditatii, ceea ce poate insemna aparitia mucegaiurilor.
Molia fructelor uscate are o lungime de 4-10 mm, cu aripi de culoare gri – rosii. O femela poate depune intre 200 si 400 oua. Larvele acestei molii se hranesc cu fructe uscate, ceai, cafea alune etc. Molia fructelor uscate poate fi gasita in depozite, brutarii, silozuri, camarile din case etc.

Ciclul de viata la molii

Cum facem dezinsectia impotriva moliilor?
Deoarece moliile sunt de mai multe tipuri (Molia de haine, molia cerealelor sau molia fructelor uscate) si sunt ascunse in locuri greu accesibile noua, dezinsectia impotriva lor se poate face prin mai multe metode.
tratament cu echipamente Ultra Low Volume (ULV); eficacitatea echipamentului este data de pulverizarea foarte fina a particulelor ( 20-60 microni) si de faptul ca pot patrunde in spatii greu accesibile.
tratament cu echipamente Termonebulizatoare; aceste echipamente sunt foarte eficiente, deoarece marimea particulelor produse este chiar mai mica decat in cazul particulelor produse de ULV. Tocmai din aceasta cauza vaporii cu insecticid raman in suspensie un timp mai indelungat.
sunt situatii cand folosirea echipamentelor de tip Ultra Low Volume si Termonebulizare nu este posibila. In acest caz vom folosi pompe de joasa presiune pentru aplicarea tratamentelor reziduale. Tratamentul rezidual are avantajul unei remanente mai mari a insecticidului aplicat pe suprafete.

Cu ce facem dezinsectia moliilor?
In cazul tratamentelor cu aparate ULV si Termonebulizare sunt folosite insecticide care au in compozitie substanta activa Deltamethrin, un accelerator Piperonil-butoxid, sub forma unei emulsii concentrate.
Piperonil-butoxid-ul este foarte eficient deoarece irita daunatorii si ii scoate din spatiile greu accesibile.
Pentru tratamentele reziduale vor fi folosite insecticide de tip SC (suspensie concentrata) sau WG.

Servicii oferite de specialiști

Servicii de deratizare

Servicii complete de deratizare pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinsectie

Servicii complete de dezinsectie pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinfectie

Servicii complete de dezinfectie pentru locuințe, birouri și hale