Furnicile. Insecte mici, probleme mari

furniciFurnicile sunt niste insecte foarte inteligente, sunt foarte rezistete si gasesc cai de intrare oriunde isi doresc, mai ales atunci cand sunt in cautare de hrana. Aceste insecte, desi mici, sunt foarte numeroase si pot crea probleme mari. Furnicile traiesc in colonii si formeaza musuroaie, nu doar in natura, ci si in zonele ascunse sau in crapaturile si tevile din orice imobil. Fiind insecte sociale, o furnica nu va fi niciodata singura, iar asta inseamna ca o furnica vazuta in casa, deja si-a adus prietenele cu ea.

Furnicile fac parte din familia Formicidae si sunt peste 12.500 de specii clasificate dintr-un numar estimat de 22.000 existente, o buna parte dintre acestea fiind prezente si la noi in tara. Dimensiunea coloniilor variaza, de la mici colonii formate din cateva sute de indivizi ce traiesc in mici cavitati, pana la colonii ce ocupa teritorii mari si sunt formate din milioane de furnici. Coloniile sunt descriese de multe ori ca niste superorganisme, pentru ca furnicile opereaza ca o entitate unica, cu un singur scop, sustinerea coloniei. Furnicile au colonizat aproape toate partile de uscat ale planetei, singurele exceptii fiind Antarctica si cateva insule indepartate si neprielnice.

Furnicile au succes in atat de multe medii, prin prisma faptului ca, asemanator comunitatilor umane, prezinta diviziunea muncii, comunica foarte bine si au abilitatea de a rezolva probleme complexe. Acest succes se mai datoreaza si abilitatii lor de a modifica habitatele in care locuiesc, de a se conecta la resurse naturale de hrana (dar nu numai naturale) si de a se apara foarte bine importiva pradatorilor de orice fel. Unele specii de furnici chiar sunt folosite pentru rolul lor de agenti de control ai parazitilor. Dar sunt si specii cum ar fi “Solenopsis Invicta”, care se adapteaza foarte repede la orice mediu si sunt considerate specii invazive.

Specialistii.ro ofera servicii complete de exterminare a furnicilor si de inlaturare a musuroaielor formate in locurile ascunse sau greu accesibile de la dumneavoastra din gospodarie, locuinta sau chiar din scara blocului. Ajutorul din parte profesionistilor este indicat, mai ales pentru ca furnicile se adapteaza foarte bine, va supuneti riscului ca aceste furnici sa se inmulteasca si sa isi extinda musuroiul in pereti si in anumite cazuri, chiar in mobila dumneavoastra, facand astfel pagube nedorite. Indiferent de grija si curatenia pe care o pastrati in casa, furnicile pot aparea oricand, prin simplul fapt ca ati uitat niste mancare in afara frigiderului. Ele isi pot face aparitia prin gurile de aerisire, prin ferestre lasate deschise sau pe sub usa, mai ales in sezoanele ploioase, ele cautand adapost si locuri mai bune pentru coloniei, iar locuintele ofera de multe ori adapostul ideal.

Echipa noastra este specializata in inlaturarea furnicilor din imobilul dumneavoastra, toate acestea cu certitudinea ca solutiile si metodele pe care le folosim va vor scapa de astfel de probleme si ca specialistii nostri vor interveni rapid si prompt. Costurile pentru o interventie profesionista executata de expertii Specialistii.ro sunt infinit mai mici decat cele pentru restaurarea peretilor sau pentru mobila noua, iar o interventie de acest gen va asigura faptul ca furnicile vor fi o problema a trecutului pentru imobilul in care locuiti. Nu doar Antarctica poate fi un spatiu liber de furnici, iar familia dumneavoastra va mai avea de a face cu furnicile doar la picnic sau gratar.

Cum facem dezinsectia impotriva furnicilor?
Furnicile care traiesc in apropierea locuintelor nu raspandesc boli si nu sunt periculoase, insa acestea pot deveni destul de enervante cand le vedem catarandu-se cu miile peste tot.
Noi putem rezolva problema dumneavoastra cu furnicile prin mai multe metode, precum:
pulverizarea de substante insecticide cu o pompa de joasa presiune. In interiorul cladirilor de marime mica sau medie putem face dezinsectia prin aplicarea de substante insecticide cu o pompa de joasa presiune. Acest tip de combatere ne garanteaza ca atingem toate zonele si traseele prin care se deplaseaza furnicile, reusind astfel sa le inlaturam intr-un timp destul de scurt.
pulverizarea de substante insecticide cu ajutorul unui atomizor. Acest tip de tratament il facem de regula la exterior, pe suprafete mai mari pentru a economisi timpul dumneavoastra. Principiul este acelasi ca si in cazul aplicarii cu o pompa de joasa presiune, numai ca putem face totul intr-un timp foarte scurt.
aplicarea de capcane cu momeala insecticida. Acest tip de tratament se face in zonele unde nu putem pulveriza insecticid, este extrem de eficient si nu este periculos pentru copii sau animale, deoarece nu reusesc sa ajunga la insecticidul din interiorul capcanelor.
Cu ce facem dezinsectia impotriva furnicilor?
Din experienta noastra am constatat ca mai multe tipuri de insecticide sunt eficiente pentru combaterea furnicilor cum ar fi cele care au substanta activa ciflutrin, deltamethrin, cypermetrin, imidacloprid, etc.

Servicii oferite de specialiști

Servicii de deratizare

Servicii complete de deratizare pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinsectie

Servicii complete de dezinsectie pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinfectie

Servicii complete de dezinfectie pentru locuințe, birouri și hale