Omizile. Cum ne prevenim si cum scapam de aceste insecte?

Stiati ca?
1. Omizile au un singur lucru de facut, sa manance!
In statiul de larva, omida trebuie sa consume atat de mult incat sa aiba nutrienti pana la faza de adult. Fara nutritia corespunzatoare, nu poate avea evergia necesara metamorfozei. In acest stadiu omida consuma cantitati impresionante, unele omizi consuma pana la 27.000 de ori greutatea lor corporala.

2. Omizile isi maresc masa corporala de 1.000 de ori sau chiar mai mult in unele cazuri.
Statiul de larva se rezuma la un singur lucru, mancare si crestere in masa. Ommida va creste in marime si masa in acest stadiu.

3. Prima masa a omizii este oul din care a ecluzat.
Oul este foarte bogat in proteine si ii da larvei un inceput foarte bogat din punct de vedere al nutritiei.

4. Omida are pana la 4.000 de muschi in corpul sau.
In comparatie, omul are 629 de muschi chiar daca are corpul mult mai mare. Acum putem fi impresionati de musculatura acestei insecte, care are nevoie de 70 de muschi pentru a controla fiecare segment al corpului sau.

5. Omida are 12 ochi.
Aranjati intr-un semicerc, cate 6 pe fiecare parte. Ai crede ca in acest fel omida vede foarte bine, dar nu este cazul, acestia ajuta omida doar sa diferentieze intre lumina si intuneric.

6. Omida are 6 picioare ca si fluturii sau moliile.
Dar asteapta, am vazut omizi si par sa aiba mai mult de 6 picioare, ei bine celelalte sunt picioare false care ajuta omida sa se catere. Cele trei seturi de picioare plasate la sectiunea toracica sunt picioarele ei adevarate, aceste fiind cele care vor fi pastrate in viata de adult, dupa metamorfoza. Omizile au pana la 5 seturi de picioare false, aflate pe sectiunea abdominala.

7. Omizile devin creative cand vine vorba de autoaparare.
Viata la baza lantului trofic poate fi foarte grea, astfel omizile au dezvoltat multe strategii pentru a nu deveni o gustare bogata in proteine. Unele omizi sunt foarte colorate pentru a marca faptul ca sunt toxice. Altele au evoluat in asa maniera incat sa semene cu excrementele pasarilor. Iar alte omizi si mai ingenioase au ajuns sa semene cu mici ramuri.

8. Multe omizi folosesc toxine ale plantelor gazda, spre avantajul lor.
Omizile si plantele au o relatie simbiotica, evolueaza spre aceeasi directie. Unele plante elibereaza toxine sau substante urat mirositoare pentru a descuraja erbivorele. Multe omizi pot pastra aceste toxine in corpul lor, astfel protejandu-se impotriva pradatorilor.

Daca aveti o gradina sau livada, iar omizile inca nu v-au vizitat, va puteti considera norocos. Omizile traiesc in pomi, in copaci, in iarba si in general oriunde pot gasi o gustare buna, pana la urma treaba lor principala este sa manance. Avand o culoare care se imbina foarte usor cu mediul inconjurator si folosind foarte multe tactici pentru a se proteja, omizile sunt foarte greu de depistat si reprezinta un pericol pentru culturile agricole, pentru florile si pomii din gradini sau livezi. Am stabilit deja ca le place sa manance. Iar ele, de cele mai multe ori pot fi acoperite, cu un par foarte iritant pentru pielea omului.

Pericolul reprezentat de aceste insecte consta in faptul ca se hranesc cu frunze, muguri si fructele plantelor, pomilor si copacilor, avand capacitatea de a distruge culturi si livezi intregi, mai ales in situatia in care va confruntati cu o invazie de omizi! Fara a contacta experti specilizati in eliminarea omizilor, reali profesionisti in domeniul desinsectiei, riscati sa pierdeti toate roadele muncii dumneavoastra sau cel putin sa se bucure omizile de ele.

Specialistii.ro ofera un pachet intreg de servicii destinate in mod special pentru a va scapa de omizi, indiferent de populatia prezenta in curtea sau gospodaria dumneavoastra. Pentru a nu va pierde munca de jumatate de an sau chiar a unui an intreg, contactarea expertilor Specialistii.ro, in dezinsectie este un factor primordial, care va garanta atat siguranta recoltei si a livezilor dumneavoastra, cat si neafectarea intr-un mod toxic a solului, gradinii si gospodariei in care locuiti.

Daca nu va doriti sa treceti prin momente foarte dificile si incomode, cauzate de prezenta omizilor la dumneavoastra in gospodarie sau imobil, trebuie sa contactati echipele specializate in dezinsectie, deoarece mereu este mai bine sa previ decat incerci sa recuperezi pagubele si daunele create de aceste insecte mereu infometate.

Cum facem dezinsectia impotriva omizilor?
Nu de putine v-ati confruntat cu aparitia omizilor? Daca sunteti pe aceasta pagina inseamna ca ati gasit solutia pentru problema dumneavoastra. Noi va putem scapa de omizi intr-un timp foarte scurt si va putem oferi garantia unui serviciu de dezinsectie prestat cu profesionalism, deoarece in 99 % din cazurile in care am fost chemati, am rezolvat aceasta problema.
Pentru ca suntem cei mai buni, folosim substante produse de cei mai buni – Bayer.
Deoarece in majoritatea cazurilor omizile se hranesc cu frunzele arborilor, pentru tratament folosim atomizoare de mare putere pentru imprastierea insecticidului.
In cazul in care omizile se gasesc pe arbusti sau copaci de dimensiuni reduse, pentru tratament folosim pompe de joasa presiune.

Cu ce facem dezinsectia importiva omizilor?
Pentru tratamentul impotriva omizilor folosim substante marca Bayer Enviromental Science care au concentratie ridicata de substanta activa Deltamethrin si care sunt recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. In cazul omizilor, insecticidele folosite actioneaza prin ingestie in momentul in care acestia se hranesc cu frunzele plantelor.
Trebuie mentionat faptul ca substantele folosite sunt biodegradabile, nu pateaza si nu afecteaza sanatatea dumneavoastra, a familiei dumneavoastra si a speciilor nonvizate.

Servicii oferite de specialiști

Servicii de deratizare

Servicii complete de deratizare pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinsectie

Servicii complete de dezinsectie pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinfectie

Servicii complete de dezinfectie pentru locuințe, birouri și hale