Puricii, un pericol pentru animalele, casa si familia dumneavoastra

Daca iubesti animale de companie, sansele sunt sa stii cum arata muscatura de purice sau cat de neplacut este sa ai acesti mici paraziti la tine in casa. Sunt niste pasageri clandestini ai animalelor de companie (chiar si un catel mangaiat pe strada poate aduce bonusuri neplacute) si nu numai, iar apoi acestia devin chiriasi care dupa ce ca nu platesc niciun fel de chirie, mai au si tupeul sa muste din cand in cand.

Lucruri pe care nu le stiai despre purici:

1. Puricii se hranesc in general cu sangele gazdei, fie ea: om, caine, pisica, pasare, reptila sau orice tip de animal domestic si nu numai (in principiu nici o creatura nu-i in siguranta!).

2. Un purice poate trai mai bine de 100 de zile fara a se hrani cu sangele unei gazde, acestea sunt vesti proaste daca va gandeati ca o vacanta prelungita va poate scapa de ei (vor fi doar mai infometati cand va intoarceti).

3. O femela purice va depune aproape 2.000 de oua in timpul vietii, deci gandul: “E doar unul, cate daune poate face?!?”, nu-i tocmai cel mai bun atunci cand vedem un purice. Acestia nu-si vor invita prietenii la petrecere, dar cu siguranta ca pot crea foarte multi prieteni care sa nu fie bineveniti.

4. Un purice poate sari de 150 – 200 de ori cat propria lui inaltime, daca un om ar putea face asta, ar ajunge la stiri si ar putea avea propria lui emisiune (probabil, au altii cu mult mai putin talent), dar in lumea puricilor acest lucru este unul normal si le permite sa-si schimbe gazda foarte rapid.

5. Si poate te-ai gandi: “Cel putin sunt micuti, cate ravagii pot face?”, ei bine un purice poate consuma pana la de 15 ori propria lui greutate in sange… Si asta in fiecare zi.

6. Puricii pot cauza probleme serioase pentru gazda, in cazul animalelor, acestea pot sfarsi prin a suferi de anemie, iar oamenii pot dezvolta o alergie la saliva puricilor (aceasta dizolva pielea pentru ca puricele sa se poata delecta cu o masa usoara), alergie ce poate cauza dermatita. In cazuri severe, animalele pot incepe sa naparleasca zonal.

Denumirea de purice se refera la orice insecta mica care nu poseda aripi, din ordinul Siphonaptera, exista peste 2000 de specii de purici, iar acestia traiesc pe Terra de milioane de ani. Puricii sunt insecte parazite hematofage, foarte mici, care se hranesc din sangele gazdelor. Realul pericol reprezentat de purici este ca acestia nu vin niciodata singuri (si chiar daca vin singuri, dau nastere la noi prieteni relativ rapid), facandu-si aparitia in numere foarte mari, iar pe acestia ii puteti contacta prin interactiunea cu animale sau daca treceti printr-o zona in care se tin de regula diverse pasari, caini, pisici si asa mai departe (nu sunt paraziti fitosi).

Puricii cauzeaza reactii alergice, mancarimi si eliminarea lor este extrem de dificila daca nu apelati la experti acreditati in exterminarea puricilor si a celorlalte insecte parazite sau daunatoare casei si sanatatii dumneavoastra.

Specialistii.ro asigura protectia totala intregii gospodarii sau imobilului in care locuiti, venind in ajutorul dumneavoastra cu solutii de ultima ora, eficiente in desinsectia totala a locului infestat cu purici. Nu este indicat sa folositi metode traditionale cum ar fi petrol sau gaz, cum se practica in cazul paduchilor, pentru ca acestia nu sunt paraziti zonali precum paducii, nu-i veti gasi doar pe scalp, se vor ascunde peste tot si stim deja ca le place sa calatoreasca. Specialistii.ro vine cu calificarea, profesionalismul si experienta necesare pentru eliminarea puricilor definitiv din zonele afectate, fie ca in discutie este gospodaria dumneavoastra sau animalele pe care le cresteti.

Totodata, veti avea certitudinea ca aceste insecte parazite, nezburatoare, vor avea un adversar pe masura, iar acel adversar este echipa Specialistii.ro. Stim deja ca o carantina nu va rezolva problema, pentru ca acesti paraziti enervanti pot supravietui 100 de zile fara sange, un concediu de 3 luni nu suna rau, dar varianta mai buna este ajutorul profesionistilor. Profesionisti ce stiu unde ar putea sa se ascunda puricii si mai ales unde si-ar putea ascunde felelele cele aproape 2000 de oua pe care le pot depune in timpul vietii.

Cu ce facem dezinsectia impotriva puricilor?

La fel ca tantarii, puricii sunt sensibili la intrarea in contact cu insecticidele. Pentru dezinsectia impotriva puricilor folosim mai multe tipuri de insecticide, precum:

insecticide de tip emulsie concentrate care contin substanta activa Deltametrina, Permethrin, Cypermethrin, Alfacipermethrin.
insecticide de tip suspensie concentrata sau emulsie uleioasa in apa care contin substanta activa Cypermethrin, Deltamethrin, Cyfluthrin etc.

Cum facem dezinsectia impotriva puricilor?

In functie de suprafetele pe care le avem de tratat, folosim urmatoarele echipamente:

termonebulizatoare pentru suprafete mari si greu accesibile. Amestecul insecticidului se face cu glycol.
echipamente Ultra Low Volume (ceata rece) pentru aplicari rapide si uniforme.
rezidual cu o pompa de joasa presiune.

Servicii oferite de specialiști

Servicii de deratizare

Servicii complete de deratizare pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinsectie

Servicii complete de dezinsectie pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinfectie

Servicii complete de dezinfectie pentru locuințe, birouri și hale