Sobolanii. Marea problema a locuintelor

Informatii despre sobolani:

1. Sobolanii au grija unii de altii, daca un sobolan este ranit sau bolnav, alti sobolani il vor ajuta. Ei sunt creaturi foarte sociale, singuratatea ii face tristi si deprimati, daca vedem un sobolan inseamna ca mai sunt si altii in apropiere (nu tocmai vesti grozave pentru noi).

2. Sobolanii au memorii excelente, odata ce au invatat o ruta, n-o vor uita niciodata (din nou vesti proaste, daca au invatat ruta catre casa noastra).

3. Un sobolan poate rezista fara sa bea apa mai mult decat o camila.

4. Dintii sobolanilor cresc constant, intre 10,2 si 12,7 cm pe an. Pentru a-i toci, sobolanii rontaie orice gasec: ciment, caramizi, lemn, tevi metalice, orice poate fi muscat, poate fi distrus de dantura puternica a sobolanilor, chiar si alte animale mai mici. Soboalanii sunt omnivori si au un puternic instinct pradator, asa ca orice creatura de dimensiuni mai mici, poate deveni pranzul.

5. O femela sobolan se poate imperechea de 500 de ori intr-o perioada de 6luni (cu diversi masculi), astfel o pereche de sobolani poate produce pana la 2.000 de descendeti intr-un an. Un sobolan ajunge la maturitate sexuala la 3-4luni si poate trai in medie intre 2 si 3 ani.

6. Sobolanii sunt inotatori foarte buni, acestia putand calca apa pana la 3 zile si pot supravietui daca sunt aruncati in toaleta si e trasa apa. Pot chiar sa se intoarca in locuinta pe aceeasi ruta.

7. In ciuda dimensiunilor lor relativ micute, sobolanii au un apetit gigantic. Este estimat ca aceste rozatoare consuma anual 20% din productia mondiala de produse alimentare, facand anual daune de peste 19 miliarde de dolari. Nicio camara nu e sigura, sobolanii putandu-se strecura printr-o gaura de dimensiunea unei monede.

Dupa cum am aflat nicio casa nu este sigura de invazia sobolanilor, fie ca-i vorba de o gaura de dimensiunea unei monede sau de canalizare, sobolanii isi pot face aparitia oriunde si nu le place sa vina singuri. Sobolanii reprezinta un pericol real pentru om, inca din cele mai vechi timpuri, ei fiind principalii purtatori de boli transmisibile la om, putand cauza epidemii grave, iar cel mai bun exemplu este ciuma bubonica care a dus la decesul a peste doua treimi din populatia Europei din Evul Mediu.

De la primele semne pe care le observati in legatura cu prezenta sobolanilor, este imperativ sa apelati la o echipa care ofera servicii specializate de exterminare a rozatoarelor. Specialistii.ro poate garanta siguranta locuintei dumnevoastra in cel mai scurt timp de la apelarea la serviciile de dezinfectie si deratizare, exterminand sobolanii care si-au facut aparitia la dumneavoastra in casa sau imobil.

Avand in vedere ca sobolanii se inmultesc intr-un ritm foarte alert, daca acestia au apucat sa isi faca cuibul la dumneavoastra in incinta, ei reprezinta un pericol imediat asupra sanatatii dumneavoastra, dar mai mult decat atat asupra cablurilor de utilitati si a bunurilor pe care le aveti, acestia rontaind tot ce le iese in cale. Fara servicii profesioniste de exterminare a sobolanilor, acestia va pot fi chiriasi ce nu doar ca nu platesc, dar va mai fura si mancarea. Sa nu vorbim despre faptul ca sobolanii isi marcheaza teritoriul foarte amanuntit (folosind urina ca un identificator), nu tocmai un gand placut.

Nu incercati sa cumparati otrava de sobolani de la magazin si sa o imprastiati singuri prin casa sau prin locurile pe unde credeti ca si-au facut cuib sobolanii, riscati ca acestia sa moara in locuri greu accesibile si nicio cantitate de odorizant nu va acoperi acel miros! Echipa noastra de profesionisti este specializata pe exterminarea rozatoarelor folosind metode eficiente care garanteaza eliminarea oricarui pericol din gospodaria dumneavoastra. Sobolanii sunt creaturi inteligente si suspicioase, dar echipa Specialistii.ro are avantajul experientei. Sobolanii n-au nicio sansa atunci cand se lupta cu profesionstii.

Cum facem deratizarea impotriva sobolanilor?
In functie de circumstante, deratizarea o efectuam in mai multe moduri:
deratizarea la exterior pentru prevenirea aparitiei sobolanilor o facem prin amplasarea de substante raticide la o distanta de cativa zeci de metri a zonei pe care dorim sa o protejam. Deasemenea, raticidele vor fi amplasate de jur-imprejurul zonei protejate
deratizarea la exterior pentru exterminarea rozatoarelor deja prezente in zona nedorita o facem prin urmarirea gaurilor specifice cuiburilor de sobolani. In apropierea acestora vom pune surse de otrava raticida.
deratizarea la interior pentru prevenire/exterminare o facem prin aplicarea de capcane pregatite cu atractanti.

Cu ce facem deratizarea impotriva sobolanilor?
Pentru deratizarea la exteriorul cladirilor folosim otrava raticida de mai multe tipuri: pasta, cerata, granule deshidratate. Prin combinarea mai multor tipuri de raticide avem certitudinea ca macar unul va fi pe placul sobolanilor. Otrava raticida va fi plasata in statii de intoxicare inchise cu cheie, prevenind astfel ingerarea accidentala pentru speciile nonvizate. Ca masura suplimentara de protective, raticidele utilizate au in compozitia lor un repelent denumit Bitrex, care este doar pe placul rozatoarelor, nu si a altor specii de animale.
Deratizarea in interiorul cladirilor si a locurilor unde nu ne este permisa utilizarea de otrava raticida, o facem prin amplasarea de capcane adezive, capcane mecanice sau capcane autoblocante acestea fiind pregatite cu atractanti.

Servicii oferite de specialiști

Servicii de deratizare

Servicii complete de deratizare pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinsectie

Servicii complete de dezinsectie pentru locuințe, birouri și hale

Servicii de dezinfectie

Servicii complete de dezinfectie pentru locuințe, birouri și hale